Dat de stad Utrecht meer dan gaaf is, dat weet natuurlijk iedereen. Vanaf het moment dat ik er 14 jaar geleden ben komen wonen fascineert de stad me en laat ik me keer op keer verwonderen door haar schoonheid. Mijn passie voor monumentaal erfgoed is ook helemaal tot bloei gekomen in deze stad en deze passie blijft alleen maar gevoed worden.

Unieke binnenstad
Een blik op onze oude binnenstad leert dat deze redelijk uniek is in de wereld. Kijk, elke fatsoenlijke ‘Hollandse’ stad heeft wel een paar grachies en die hebben we hier natuurlijk ook, maar wat Utrecht dan weer uniek maakt zijn de werven. De werven met de werfkelders waren in vroeger tijden ideale laad- en losplaatsen voor alle vervoer over het water. 
De werven zijn bij Utrechts bekendste twee grachten, de Oudegracht en de Nieuwegracht, heel goed bewaard gebleven.
Deze werfkelders die een fraaie blik op zowel de grachten bieden als op de meestal monumentale panden erboven zijn tot op heden goed te bewandelen. Ik heb er al honderdduizenden voetstappen liggen en vanaf dat mijn dochters konden lopen hebben ze de achtervolging ingezet!

Utrecht glow in the dark
Toen het onlangs eventjes echt winters was in ons kikkerlandje ben ik mijn passie binnen de passie, de avondfotografie, en dan vooral avondfotografie van erfgoed weer eens op gaan pakken. Op een koude winteravond ben ik een rondje gaan lopen door onze mooie besneeuwde stad, specifiek rondom de Weerdsingel en het eerste deel van de Oudegracht. Het was windstil en alles was prachtig verlicht. En er hing sneeuw in de lucht waardoor je altijd zo’n apart oranje licht krijgt. Het water van de Oudegracht en de Weerdsingel lag er als een spiegel bij en ik liep en liep met mijn statief en genoot zo intens van alles dat ik mijn bijna bevroren vingertopjes vergat……..