Eind 2020 begon ik aan een fotoserie waarvan het, zoals zo vaak met fotoseries, in het begin nog niet duidelijk was dat het een serie zou gaan worden.
Zoiets groeit.
Wel zat er een duidelijk idee achter. Ik wilde mijn woonplaats Utrecht laten zien ‘vanuit de hoogte’ én tijdens de mooiste periodes van de dag, de avond- en ochtendschemering, en/of het zogenaamde blauwe uurtje.

En dat ‘uit de hoogte’ moet je in dit geval letterlijk nemen. Ik ben standpunten op gaan zoeken die over het algemeen niet heel erg ‘standaard’ zijn. Dus begon ik met parkeergarages, die bieden vaak een verrassend uitzicht. Maar met alleen parkeergarages ben je snel klaar. Sommigen zijn permanent gesloten, hoewel ik soms speciaal toestemming kreeg om toch binnen te mogen. Want ik had een goed verhaal.
Tussendoor kreeg ik, vaak ook mede via goede contacten, zowel zakelijk als privé, toegang tot unieke plekken. En dat scheelt enorm. Ook mijn vak als erfgoedfotograaf legt soms geen windeieren. Ik beklim nogal eens een bouwsteiger en die bouwsteigers bieden niet zelden het meest verrassende en fantastische uitzicht. En soms zijn die bouwsteigers dan weer rondom ‘standaard’ uitzichten gebouwd, maar dan is het voor mij de uitdaging om vooral geen standaard foto’s te maken!

Moxy
Vorige week kreeg ik de kans om een serie foto’s te schieten vanaf het dak van het vorige zomer geopende hotel Moxy.  In het voorjaar kreeg ik samen met twee kennissen én net als ik grote liefhebbers van de stad in ontwikkeling, een rondleiding in het gebouw. Ook mochten we een kijkje op het dak nemen en toen heb ik meteen maar spijkers met koppen geslagen met de manager van het hotel.
Het hotel is op een strategische positie gebouwd op de kop van Rotsoord, een historisch zeer interessant stukje stad wat momenteel sterk in ontwikkeling is. Vanaf het dak had ik prachtig uitzicht over de omliggende historische bebouwing aan de Jutfaseweg, het stationsgebied, een deel van de Utrechtse binnenstad en natuurlijk Rotsoord zelf met de beroemde fantastisch mooi gerestaureerde watertoren Heuveloord en de moderne bebouwing van De Trip.

Ik ga nog even door met deze serie en uiteindelijk hoop ik er een mooi fotoboek van te kunnen maken. Er staan nog fraaie ‘hoogtepunten’ in de planning en nieuwe mooie uitzichtpunten zijn natuurlijk altijd welkom 😉