Sinds begin 2021 de werkzaamheden zijn begonnen in en rond het monumentale gebouwencomplex aan de Utrechtse Slachtstraat en het Hoogt breng ik in opdracht van eigenaar Het Utrechts Monumentenfonds het geheel in beeld.
In het deel van de panden aan de Slachtstraat opent de bekende Utrechtse filmmaker en eigenaar van meerdere Utrechtse filmtheaters Jos Stelling zijn nieuwste filmtheater met de toepasselijke naam: Slachtstraat Filmtheater. Enkele gebouwen aan het straatje het Hoogt, om de hoek, worden toegevoegd aan dit filmtheater complex. Ook worden er delen (her)ingericht als woonbestemming en krijgen weer andere delen van het enorme gebouwencomplex een culturele bestemming. Het kruideniersmuseum ‘Betje Boerhave’ verhuist ‘intern’.
Hier rondlopen mijn camera voelt als ronddwalen in een film, hoe toepasselijk. Ik leg het vakmanschap vast, probeer specifieke bouwkundige acties en resultaten vast te leggen maar loop vooral te genieten, elke keer weer.
De foto’s worden op regelmatige basis geleverd aan het UMF en ik schrijf er ook een bijpassende tekst bij die het geheel geschikt maakt voor plaatsing op de social media kanalen. 

Ik plaats hier een aantal foto’s en zal gedurende het project blijven aanvullen met nieuw fotomateriaal!