Terugplaatsen glas-in-lood: artikel Erfgoedstem en fototereportage DUIC.

Sinds voorjaar 2017 volg ik in opdracht van Heilijgers Bouw BV de restauratie van het monumentale Jongeriuskantoor uit 1936. Restauratiefotografie op z’n best!
Het iconische Utrechtse gebouw naar een eigen ontwerp van de flamboyante industrieel en Ford dealer Jan Jongerius was het hoofdkantoor van zijn onderneming. Destijds één van de grootste werkgevers van Utrecht.
Ook vanuit mijn PR werkzaamheden voor de Stichting Vrienden van het Jongeriuscomplex en Villa Jongerius volg ik de restauratie op de voet in woord en beeld en verzorg ik updates via de social mediakanalen, schrijf artikelen voor de periodieke nieuwsbrief en maak blogs over o.a. de restauratie op de website. Voor het online nieuwsplatform De Erfgoedstem schreef ik meerdere artikelen over alles rondom het verhaal gehele Jongeriuscomplex, bestaande uit de Villa Jongerius, de tuin en het Hoofdkantoor van de Jan Jongerius N.V.

In mijn meest recente artikel voor de Erfgoedstem wat is verschenen op 2 november 2017 schrijf ik over het terugplaatsen van het unieke glas-in-lood raam uit 1939 en het bijzonder verhaal erachter. Op 3 november pakt DUIC (Dé Utrechtse Internetcourant) uit met mijn uitgebreide fotoreportage. Het glas-in-lood raam van 35m2 sierde lange tijd het kantoor, is later verplaatst naar een ander gebouw, daarna opnieuw verwijderd en jarenlang gerestaureerd door vakmensen van glasatelier Hagemeier in Tilburg. Ook deze restauratie heb ik overigens vastgelegd in woord en beeld. Eind oktober 2017 was het bijzondere moment daar toen het gigantische raam bestaande uit 60 afzonderlijke panelen is teruggeplaatst in het Jongeriuskantoor.

Ik laat zien wat ik in huis heb en de passie die ik heb voor erfgoed en alles wat ermee samenhangt laat ik op deze manier zien. Wilt u ook mooie verhalen in woord en/of beeld? Neem dan vooral contact met mij op!

De overige artikelen die ik schreef voor de Erfgoedstem zijn hier te lezen:
Adopteer een glas-in-lood raam in het Jongeriuskantoor.
Eerste stap restauratie monumentaal Jongeriuskantoor.
Feestelijk startsein restauratie Jongeriuskantoor Utrecht.