“A mass dingy party on a canal in Utrecht as people take part in inflatable boat Mission ” aldus The Guardian en zoals de organisatie zelf zegt: “Het meest originele en ludieke feestje op het water”, en dat was het.

In de zomer van 2014 was ik voor het eerst eens wezen kijken en wat heb ik toen genoten. De camera mee en schieten maar.
De Rubberboot Missie werd in 2015 voor de vierde keer op rij gehouden, klein begonnen in 2012 met een paar boten, inmiddels uitgegroeid tot een evenement met honderden opblaasbare vehikels. Vehikels inderdaad, het zijn allang niet meer de alleen traditionele opblaasbootjes die de dienst uit maken. Ik heb zwembanden, autobanden, opblaaskastelen, opblaasdolfijnen, luchtbedden, opblaas-hema-worsten, opblaas-Takkies-de-hond -van-Jip-en-Janneke,  ja zelfs een opblaaspop gezien..deze werd overigens niet direct bevoeren maar als decoratiemateriaal/mascotte gebruikt. Er werd dit jaar een poging gedaan het Guinness book of Records te halen met het grootste aantal opblaasboten die het  parcours (3,3 km door de Utrechtse grachten) heelhuids moesten afleggen, en dat is gelukt! Maarliefst 350 boten en hun eigenaren hebben het gehaald, en dat zijn er 100 meer dan het vorige record. En ik heb weer genoten.

Ik heb de ontzettend onbevangen, relaxte, zomerse en vooral vrolijke sfeer proberen vast te leggen in deze reportage.