De Werkspoorkathedraal is mijn all time favorite industrieel erfgoed. Mensen die mij kennen en een beetje volgen weten dat. Ik heb er het nodige over geschreven en ook het één en ander gefotografeerd. Het fantastische gebouw ligt bij mij om de hoek was ditmaal het toneel van een Luikse markt. Antiek, curiosa en ander spul in de setting van het groteske bombastisch geheel van staal en kranen.
Mensen die het geheel dynamisch maken, verkopers en publiek. Een voor mij als liefhebber van erfgoed, herbestemming en mooi gebruik hier van door mensen tijdens een evenement als zo’n Luikse markt een ideale mix om het gebouw weer eens binnen te wandelen met mijn camera. Zo’n Ditmaal met mijn 50 mm lensje, en een plan om alles weer eens lekker zwart / wit te gaan doen, letterlijk. Dat heb ik dus gedaan. Natuurlijk wandelden we niet met lege handen naar buiten, een prachtige antieke glas-in-lood lamp zal binnenkort de slaapkamer van onze jongste gaan sieren.