Op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni 2017 was ik dagfotograaf in opdracht van de organisatie van de Dag van het Kasteel, een project van NKS Nederlandse Kastelenstichting.
Dit evenement vindt ieder jaar plaats en heeft als doel om de vele kastelen en buitenplaatsen die ons land rijk is eens even goed in het zonnetje te zetten. Het is een belevenis voor jong en oud temeer omdat er tal van activiteiten worden georganiseerd rondom deze dag op en rond het terrein van de deelnemende kastelen en buitenplaatsen. Ik ben door de organisatie gevraagd om een sfeerimpressie te maken van de deelnemende kastelen en buitenplaatsen in de provincie Overijssel. Ik heb in deze mooie provincie, specifiek in het fraaie Salland, een aantal bijzondere locaties bezocht en me niet alleen als fotograaf maar ook als bezoeker kostelijk vermaakt. Dit is ook wel noodzakelijk als je als fotograaf de juiste sfeer wilt vastleggen en de juiste snaar wilt raken. Ik ben als fotograaf met een voorliefde voor erfgoed en het zo belangrijke behoud hiervan weer een mooie ervaring rijker! Met deze reportage laat ik zien dat ik zeer goed in staat ben om de sfeer en de bedoeling van een evenement rondom cultuurhistorie, erfgoed en monumenten op een mooie manier m.b.v. mooie beelden neer te zetten.