Ijsstadion Thialf in Heerenveen heeft een enorme opknapbeurt gekregen. Toen het stadion in 1986 een dak kreeg werden er meteen record tijden gereden. Echter, bijna 30 jaar en heel veel overdekte concurrenten verder was het hard nodig om van Us Thialf weer de beste en de snelste te maken. Ik zeg bewust “Us” Thialf want als geboren en getogen Heerenvener heeft het een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb er niet leren schaatsen, dat deed ik op de sloot voor ons huis, maar ik heb er wel de nodige uren doorgebracht. En ook de tijd zonder dak kan ik me heel goed herinneren.
Onlangs was ik weer even in Heerenveen en toen ben ik het resultaat van de verbouwing naar een ontwerp van Zwarts en Jansma Architecten maar eens even aan de buitenkant gaan bewonderen. Volgende keer naar binnen, camera én schaatsen mee!