​

Fotograferen EN schrijven, daar ben ik goed in. Deze combi van fotografie EN tekst is DE unieke meerwaarde. Mooi beeld wordt sterker met een goede tekst en een goede tekst wordt sterker met mooi beeld! En bovendien handig als je als opdrachtgever maar één keer iemand op op pad hoeft te sturen.

Mijn passie en specialiteit is (cultureel) erfgoed en het behoud ervan, herbestemming, architectuur, monumenten, restauratie-, bouw-, en transformatieprojecten van A tot Z, erfgoedspecialisten, (vak)mensen en hun vakmanschap, (gebieds)transformatie, vastgoed, stedelijke ruimte, cultuurhistorie en de plek en z’n verhaal.
Ik ben VCA-gecertificeerd fotograaf (VCA-VOL) en tevens ben ik gecertificeerd dronepiloot!

Voor een impressie van recente opdrachten / publicaties in tekst en / of beeld, bekijk: Opdrachten & Publicaties. Bekijk Portfolio voor een mooi overzicht van al mijn meest recente werk. Check Blogs, docu, nieuws voor mijn laatste blogs. Mijn werk staat natuurlijk ook mooi op de muur! Hierbij is alles mogelijk: check mijn Webshop of bekijk mijn foto´s op Werk aan de Muur.

Wat
Fotografie
: erfgoed, monumenten, avond, interieur en exterieur, architectuur, bouw, (restauratie)bouw, renovatie, transformatie, vastgoed, (groeps)portretten, evenementen, bedrijfsfotografie.

Tekst: interviews (tekst én beeld), redactie / research, storytelling, beleving, achtergrond.

Hoe
Reportages, specifieke objecten (gebouw / mens / gebied), sfeerverslagen, interview artikelen, achtergrondartikelen, verhalen, etc.
Gespecialiseerd in lange termijn reportages als het volgen van een restauratie-, renovatie-, bouw- en/of verduurzamingsproces van A tot Z = waardevolle documentatie en is tevens perfect voor promotie-, referentie en/of acquisitiedoeleinden van opdrachtgever.

Opdrachtgevers en samenwerkingen o.a.
                                     

     ​

 

 

 

 

“We kunnen altijd op André rekenen voor een snelle klus of een uitgebreide reportage van ons prachtige bezit.“lees meer

 

Suzan te Brake

Directeur, Utrechts Monumentenfonds

“André is bevlogen en heeft veel passie voor erfgoed en architectuur.” lees meer

Bernadette Jongerius

General Manager, Villa Jongerius

“André werkt snel en volgens afspraak. Aan zijn foto’s kun je zien dat hij passie heeft voor fotografie en monumenten.” lees meer

Kim Slaats

Woordvoerder en communicatiemedewerker, Stichting Utrechts Landschap

“André Russcher is voor Heilijgers een fijne en veelzijdige fotograaf. Het resultaat is altijd treffend.” lees meer

André Heeringa

Marketing Manager, Heilijgers

André Russcher heeft meerdere mooie en afwisselende fotorapportages voor ons gemaakt….lees meer

Rosanne Bruinsma

Beleidsadviseur, Steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland.

André’s passie voor gebouwen past goed bij het in beeld brengen van onze mooie woningen. Wij werken met mensen met een beperking. En ook deze doelgroep legt hij mooi en puur vast op camera. Andre is prettig in de omgang en denkt met je mee, zelfs in coronatijd zorgde zijn flexibiliteit en creativiteit voor een fijne samenwerking…lees meer

Willeke van der Horst

Medewerker communicatie, Sherpa, instelling voor mensen met een beperking

“André bracht pand én interieur fantastisch in beeld, ook schreef hij teksten die we voor onze dagelijkse communicatie gebruiken.” lees meer

Bob Gijsberts

Mede eigenaar, Restaurant Buurten in de Fabriek

Utrechtse hoogtepunten, view from Moxy.

Eind 2020 begon ik aan een fotoserie waarvan het, zoals zo vaak met fotoseries, in het begin nog niet duidelijk was dat het een serie zou gaan worden.
Zoiets groeit.
Wel zat er een duidelijk idee achter. Ik wilde mijn woonplaats Utrecht laten zien ‘vanuit de hoogte’ én tijdens de mooiste periodes van de dag, de avond- en ochtendschemering, en/of het zogenaamde blauwe uurtje.

En dat ‘uit de hoogte’ moet je in dit geval letterlijk nemen. Ik ben standpunten op gaan zoeken die over het algemeen niet heel erg ‘standaard’ zijn. Dus begon ik met parkeergarages, die bieden vaak een verrassend uitzicht. Maar met alleen parkeergarages ben je snel klaar. Sommigen zijn permanent gesloten, hoewel ik soms speciaal toestemming kreeg om toch binnen te mogen. Want ik had een goed verhaal.
Tussendoor kreeg ik, vaak ook mede via goede contacten, zowel zakelijk als privé, toegang tot unieke plekken. En dat scheelt enorm. Ook mijn vak als erfgoedfotograaf legt soms geen windeieren. Ik beklim nogal eens een bouwsteiger en die bouwsteigers bieden niet zelden het meest verrassende en fantastische uitzicht.

Moxy
Vorige week kreeg ik de kans om een serie foto’s te schieten vanaf het dak van het vorige zomer geopende hotel Moxy. Dit hotel is op een strategische positie gebouwd op de kop van Rotsoord, een historisch zeer interessant stukje stad wat momenteel sterk in ontwikkeling is. Vanaf het dak had ik prachtig uitzicht over de omliggende historische bebouwing aan de Jutfaseweg, het stationsgebied, een deel van de Utrechtse binnenstad en natuurlijk Rotsoord zelf met de beroemde fantastisch mooi gerestaureerde watertoren Heuveloord en de moderne bebouwing van De Trip.

Ik ga nog even door met deze serie en uiteindelijk hoop ik er een mooi fotoboek van te kunnen maken. Er staan nog fraaie ‘hoogtepunten’ in de planning en nieuwe mooie uitzichtpunten zijn natuurlijk altijd welkom 😉

Meer weten over wat ik u kan bieden?