Tot begin januari 2017 exposeer ik een aantal van mijn foto’s in de Snorfabriek, een voormalige loods van de Nederlandse Spoorwegen die voor anderhalf jaar is omgetoverd tot een multifunctioneel creatief, culinair en cultureel paradijsje.

Ik zwerf door de spoorzone aan de Daalsedijk in Utrecht. Dit gebied fascineert mij sinds ik het ontdekte. Het is het rauwe, het stadse, het zijn die industriële randjes en natuurlijk is het de fascinerende geschiedenis van dit stukje land.
Ik snuif het op en ik leg het vast. Op een zonnige winterdag in januari 2014 fietste ik voor het eerst met mijn camera het terrein op. Ik weet ook nog dat ik mijn fiets parkeerde, te voet verder ben gaan struinen en ik ben bijna de hele dag in de spoorzone gebleven. Ik heb veel foto’s gemaakt waarvan de meeste van de buitenkant van de Bovenbouwwerkplaats. Binnen kijken zat er helaas niet in. Ik loerde door de ramen, en ik zag het lage winterlicht prachtig binnenvallen in de enorme ruimte. Ik zag de rails van buiten naar binnen lopen, de grote installaties aan het plafond. Ik was helemaal in mijn nopjes: ik had een parel ontdekt! Zoveel mooie fotogenieke elementen!
Mijn nieuwsgierigheid trok mij regelmatig naar deze plek. Soms gewoon om te kijken, de plek te ervaren en te voelen maar ook de historie van de plek op te snuiven, en soms om gewoon lekker foto’s te maken.  Ik moest een keer naar binnen en dat lukte anderhalf jaar na mijn ‘ontdekking’ toen architectuurcentrum Aorta in het kader van de Dag van de Architectuur de deuren open gooide. De ruimte was zo mooi, zo licht en niet te vergeten zo verrassend kleurrijk. Ik was weer in mijn element, genoot van de verhalen tijdens de rondleiding en pakte mijn moment om mooie beelden te maken met mijn camera.
Onlangs kwam ik in contact met Annemarieke Piers en Claudette Halkes van uitgeverij Snor nadat ik hoorde dat ‘mijn’ gebouw een Snorfabriek was geworden. Ik liep nogmaals het gebouw binnen. Ik zag nu overal snorren en alles was zo mogelijk nog kleurrijker geworden. Prachtig. Ik had meteen het gevoel te worden opgezogen in weer een nieuwe fase van het gebouw. Het gebouw met een verhaal in een bijzonder stukje stad met een verhaal. Wat zou het gebouw veel kunnen vertellen als de muren zouden kunnen spreken. Met deze beelden wil ik de Bovenbouwwerkplaats een deel van haar verhaal laten vertellen.

Bij dit blog zijn foto’s van zowel de voorbereiding als van het openingsweekend van 18, 19 & 20 november te zien.

Prijzen geëxposeerde foto’s: op foamboard € 85,- / print op bestelling € 65,-

De Snorfabriek is vanaf het openingsweekend van 19 en 20 november geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 18.00 uur.
Maandag gesloten.
Adres: Tweede Daalsedijk 14A, Utrecht
info@uitgeverijsnor.nl

 Meer info over de Snorfabriek : http://www.snorfabriek.nl/fabriek